Meteor a Marsról Marokkóban

6278054Marokkó, Oued Draa - Az aranynál is többet érnek azok a meteorit darabkák, amelyeket Marokkóban találtak, és amelyek a Marsról érkeztek. Ezt állapította meg Carl Agee professzor, aki egy kutatócsoport élén több mint egy hónapig tanulmányozott egy 108 grammos darabot.

 

A tekintélyes Meteoritical Society kutató csapata megerősítette, hogy a meteor valóban a Vörös Bolygóról érkezett, méghozzá egyenesen. Ennek azért van nagy jelentősége, mert általában a meteorok évezredekig keringenek a világűrben és rendkívüli mértékben szennyeződnek.

 

Az új-mexikói egyetem kutatócsoportja azt is kiemeli, hogy a meteor becsapódásának szemtanúi is voltak: az eset tavaly július 18- án történt Marokkóban, Oued Draa térségében, Tata városától keletre. Az egyik marokkói szemtanú így írja le a becsapódást:" Hatalmas tűzgömböt láttunk, amelynek a színe előbb sárga volt majd zölddé változott. Az egész vidék fényárban úszott, pedig hajnali kettőkor történt az eset. Két óriási robajlást hallottunk, amikor a tűzgömb földet ért. Szemünk láttára szakadt ketté a meteor, majd darabjai szétszóródtak mindenütt."
A nomád pásztorok egyből felismerték az üzleti lehetőséget és hozzákezdtek a darabkák összegyűjtéséhez. Amit találtak, azt eladták a bazárban a kereskedőknek. Akik aztán a világpiacon árulták a portékájukat szép pénzért. A múzeumok és a műgyűjtők nem sajnálták a pénzt ,minden egyes grammért 500-1000 dollárt fizettek .Ezért mondhatta azt az amerikai professzor ,hogy a meteor darabkák jóval többet érnek, mint az arany, hiszen abból egy gramm jelenleg 56 dollárt ér, vagyis a marokkói meteorit darabkák 10- szer, 20- szor annyit érnek mint az arany, amelybe a befektetők a pénzüket mentik a nehéz időkben ...
BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates