Marokkói nyár a budapesti télben


DSCF1312Magyarország, Budapest – A magyar-marokkói gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok erősítése a célja a budapesti Nagyvásárcsarnokban megnyílt, háromnapos rendezvénysorozatnak. A kultúra és a konyhaművészet segítségével.

Terített asztalokká alakultak át a máskor csupasz tárgyalóasztalok a budapesti Nagyvásárcsarnokban. Az érdeklődők három napon át megkóstolhatják az észak-afrikai ország ételkülönlegességeit, megcsodálhatják és meg is vásárolhatják egyedi szín és formavilágú kézművesiparának remekeit. Balogh Sándor, a Magyar – Marokkói Üzleti Tanács magyar elnöke rövid megnyitójában annak a reményének adott hangot, hogy a rendezvény segít jobban megismerni Marokkó értékeit, kultúráját, emellett új lendületet adhat a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésének. Sem Abdeltif Seddafi, a Marokkói Királyság Nagykövetségének ügyvivője köszöntőjében nagyra értékelte az MMÜT eddigi tevékenységét, az üzletembereknek sok sikert,a látogatóknak pedig kellemes időtöltést kívánt.

 

DSCF1283

A háromnapos rendezvényt a Marokkói Királyság Budapesti Nagykövetsége, a Magyar – Marokkói Üzleti Tanács és Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Észak - Afrikai Gazdasági Kapcsolatok Fejlesztéséért Szakmai Osztály szervezte.

DSCF1320

A megnyitón „Joós Judit és a Jamila Ghawzee törzsi hastánc – együttes” bemutatója varázsolt forró marokkói nyarat a borongós budapesti télbe.

moroccovasarcsarnok_15_1

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates