A „Bizalom Pecsétje” kamarai tagoknak

WCN_konferencia_014_250x194Magyarország, Budapest - A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara csatlakozott egy széles körben ismert nemzetközi kamarai szolgáltatáshoz. A World Chamber Network (WCN) és a Chamber Trust (CT) rendszer lényege, hogy a kamara minden belépő tagnak a saját ellenőrző rendszere, illetve az érdekképviselet ajánlása alapján ad egy igazolást a vállalkozás üzleti megbízhatóságáról. Ezt a nemzetközi hálózat Chamber Trust pecsétje tanúsítja.

 

WCN_konferencia_017_250x194A BKIK ( amely a WCN magyarországi képviselője) alapvető célja az új szolgáltatással, hogy segítse a hazai vállalkozásokat új piacokhoz jutni, és növelje azok megbízhatóságát a nemzetközi környezetben. A WCN által kiállított Chamber Trust pecsétet az egész világon úgy ismerik, mint garanciát arra, hogy az interneten megjelenő cég megbízható partner. A nemzetközi elektronikus kereskedelem és a világháló révén épülő széleskörű üzleti kapcsolatok új perspektívát jelentenek a cégeknek, elsősorban a kkv szektornak, és kiemelten fontos a beszállítói programban is. Ugyanakkor sokan bizalmatlanok az e-businessel kapcsolatban, hiszen nem tudják ellenőrizni a potenciális ügyfeleket. A megoldást ez esetben is a WCN tagság és a ChamberTrust védjegy jelenti, ami gyakorlatilag egy kamarai kontrollal rendelkező nemzetközi adatbázis : azt bizonyítja, hogy az adott cég létezik, azokkal a termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozik, amelyeket az internetes oldalán hirdet, és a honlapot valóban a cég tulajdonosa üzemelteti. A Chamber Trust ezen túlmenően egy fizetési garancia is, és a megbízhatóság védjegye a nemzetközi kamarák által felügyelt üzleti világban. A BKIK a World Chamber Network kapcsolata révén lehetővé teszi tagjainak, hogy feliratkozzanak a rendszerbe és ezzel átessenek egy nemzetközi alapvizsgálaton. A vizsgálat pozitív ereményét követően egy évre -a regisztrációs díj megfizetése mellett - megkaphatják a « CHAMBER TRUST » pecsétet. A minősítéssel egyúttal bekerülnek a World Chamber Network rendszerébe és annak nemzetközi weboldalára, amelyet ma már havonta több, mint negyedmillió látogató keres fel, és így világszerte vállalkozások tízezrei számára válnak potenciális üzleti partnerré.

bkik_538x300_450x300

Szabó Helga, a BKIK Észak-Afrikai Gazdasági Kapcsolatok Fejlesztéséért Szakmai Osztály vezetője szerkesztőségünknek elmondta: a rendszer bevezetése segít a csatlakozóknak abban, hogy megfelelő üzleti partnert válasszanak. A nyíltság, az átlátható, ellenőrizhető működés bizalmat ébreszt, ami elengedhetetlen az üzleti életben. A leendő partnerek ráadásul már úgy ülhetnek tárgyalóasztalhoz, hogy ismerik egymást.

1_5_538x300_450x300

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates