Kft. alapítása Marokkóban

Cégalapítás Marokkóban
Az alábbi cikkünkben bemutatjuk a Marokkóban történő Korlátolt Felelősségű Társaság (Kft.) alapításának részleteit.
OKMÁNY TÍPUSA
Negatív bizonylat (a kedvezményezettnek tagnak kell lennie, vagy meghatalmazással kell rendelkeznie) 1 eredeti és 3 másolat, 230 dh/név 170 dh/logo
Tulajdoni lap, regisztrált bérleti szerződés, vagy lakcímigazolás (a tulajdonos bérleti szerződése mellékelve) 1 eredeti, 2 legalizált másolat, 1 másolat, 200 dh, laponként 20 dh. Pótlék 30 napos késedelem esetén. Ugyanez érvényes az alapító okiratra és a Jegyzőkönyvre is.
Alapító okirat, a tagok által aláírva, legalizálva és a regionális adóhatóságnál regisztrálva. Ha az okiratban nincs megnevezve az ügyvezető igazgató, a rendes közgyűlés regisztrált jegyzőkönyvét kell benyújtani. 2 eredeti, 2 legalizált másolat, 1 másolat, 1,5%/K, minimum 1000 dh bélyeg, laponként 20dh. JKV-2 eredeti, 2 legalizált másolat, 1 másolat, 200 dh, laponként 20 dh-os bélyegekben
Igazolás min. 10000 dh zárolásáról, 1 eredeti, 1 másolat
Az ügyvezető CIN (személyi okmányának) másolata, a rezidens külföldiek részére a tartózkodási engedély fotokópiája, a nem rezidensek útlevelének fotokópiája, 4 másolat
Legalizált egyetlen okmány-a Web lapon keresztül, elektronikus címkérés, 4 eredeti példány, 2 dh/okmány

A dosszié összeállításának menete

Első lépés a negatív bizonylat (a vállalat elnevezése). A Regionális Befektetési Központnál (CRI) kell kérni a kérelmező vagy a kedvezményezett személyi okmányának másolatával, a költsége 230 dh, ezt követően ki kell választani a cég székhelyét (tulajdoni lap, regisztrált bérleti szerződés vagy lakcímigazolás a vállalat nevére kiállítva), létre kell hozni az alapító okiratot, és legalább négy példányban legalizáltatni kell. (A CRI nem vállalkozik az okmányok regisztrálására a Regionális Adóhatóságnál), be kell nyújtani a többi okmányt és a CRI-nél letétbe kell helyezni a dossziét.
NB. a dosszié letétbe helyezését követően 36 órán belül meg kell jelenni a hatóságnál
Ha egy tag természetes személy, csatolni kell személyi okmányát valamint a legalizált alapító okirat egy példányát; ha kiskorú, gyámja képviseli.
Az ügyvezető igazgató: ha személyi okmányában a következő funkciók közül az egyik szerepel (ügyvezető igazgató, diák, könyvelő, mérnök...) egy olyan büntetőjogi nyilatkozatot kell tennie, amivel igazolja, hogy nem tevékenykedik sem az állami, sem a fél-állami szektorban.
Fizetendő költség 350 dh a cégjegyzékbe vételért+50 dh minden egyes Jegyzőkönyvért (ha van ilyen)
A hivatalos közzétételnek a cégjegyzékbe vételt követő egy hónapon belül egy újság hivatalos hirdetési rovatában és a hivatalos közlönyben.
NB. A hivatalos közzétételben pontosan kell megadni a kereskedelmi cégjegyzék számát és a jegyzékbe vétel dátumát.

{yoogallery src=[galeria/kft]}

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates