Magyar-marokkói üzletek

DSC01556Marokkó, Rabat- A Magyar-Marokkói Üzleti Tanács küldöttsége 2011. március 21-24. között Balogh Sándor elnök vezetésével Marokkóban tárgyalt. Az alapvető cél a korábban megkezdett egyeztetések folytatása és új üzleti lehetőségek felkutatása volt.

Néhány projekt már beindult. Komoly előrelépést sikerült elérni a szennyvíztisztítási projekt ügyében, amely újszerű technológiai megoldások alkalmazását teszi lehetővé. A küldöttség tagjai tárgyaltak a marokkói szarvasmarha-tenyésztő egyesület egyik vezetőjével. Szóban átadták neki a magyar partnertől kapott alapvető információkat. Az egyesület három vezetője május 6-8 között Magyarországra utazik a konkrét tárgyalások megkezdésére.

 

DSC01537

Rabat – Rabati Kereskedelmi és Ipari Kamara

Rabatban a Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége fogadta a delegációt. A két fél megállapodott abban, hogy a Magyar-Marokkói Üzleti Tanács közvetítésével megkezdi a BKIK Afrikai Tagozata és a rabati Kamara közötti együttműködési megállapodás kidolgozását.

DSC01547

Rabat – Magyar Nagykövetség

A marokkói külügyminisztériumban a magyar és marokkói diákok cseréjéről, valamint a kooperáció további lehetőségeiről tárgyalt a küldöttség. A számtalan megbeszélés és találkozó azt jelzi, hogy a Magyar-Marokkói Üzleti Tanács tevékenységének köszönhetően az elmúlt néhány hónapban komoly haladást sikerült elérni a kapcsolatépítésben. A marokkói fordulót ezen a héten budapesti tárgyalások követik. Immár konkrét üzletekről.

DSC01553
Rabat – Külügyminisztérium Nemzetközi Együttműködési Ügynökség
DSC01572

Agadír – Városi elöljárókkal Agadírban
BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates