Lendületben a Marokkói-Magyar Üzleti Tanács

2010-12-06_-02-Magyarország, Budapest – Körvonalazódnak az első üzletek, amelyeket már a Marokkói-Magyar Üzleti Tanács lobbi tevékenységének is köszönhetnek a magyar üzletemberek. A testület tavaly december közepén alakult meg. Az első magas szintű tárgyalásokról és az Üzleti Tanács nyújtotta lehetőségekről számolt be Balogh Sándor, a Tanács elnöke az érdeklődőknek a marokkói követség képviselőinek jelenlétében.
A Marokkói-Magyar Üzleti Tanács alapszerződését tavaly december 22-én írták alá Rabat-ban. Az azóta eltelt rövid idő alatt is körvonalazódtak új üzleti lehetőségek a magyar vállalkozások előtt. Az üzleti együttműködést erősítheti Marokkó különleges partnerségi státusza az Európai Unióval. A Brüsszel és Rabat közötti megállapodások szerint 2007 óta folyamatosan csökkenek a kereskedelmet, a szolgáltatásokat sújtó marokkói vámok. A partnerségi szerződés szerint ezek 2012 végéig teljesen eltűnnek, és ezt követően teljessé válik a szolgáltatások és a kereskedelem szabadsága. Marokkói ígéret szerint addigra csaknem teljes lesz a jogharmonizáció az Európai Unióval.

A közeljövőben a két ország üzleti kapcsolatainak erősítésére magyar hetet rendeznek Marokkóban és marokkói hetet szerveznek Magyarországon. A két eseménysorozaton a két ország élelmiszeriparának legjobb termékeit ismerhetik meg az érdeklődök. A marokkói különlegességeket a CBA üzletlánc mutatja majd be Magyarországon.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates