Afrikai Alap az OTP-nél

otpBudapest, Magyarország - Az előrejelzések szerint tovább folytatódik az afrikai kontinens GDP növekedésének tendenciája: az ezredforduló óta átlagosan évi 5%-os reál GDP növekedést produkált a fekete földrész – amely a 2009-es válságévben is csak 2,5%-ra mérséklődött. A befektetők afrikai gazdaság iránti vonzalmát tovább növelik a gazdag természeti erőforrások, a kedvező demográfiai adatok, a megszilárdulóban lévő politikai és társadalmi biztonság. A kontinensben rejlő ígéretes potenciált szeretné megragadni az OTP Alapkezelő a hazai piacon eddig egyedülálló részvényalap indításával, az OTP Afrikai Részvény Alappal.

Az OTP Afrikai Részvény Alap befektetéseit elsősorban az afrikai részvénypiacokon jegyzett részvények, valamint a nemzetközi piacokon kereskedett afrikai részvények alkotják. A portfolióba kedvező növekedési kilátásokkal rendelkező afrikai cégeket válogat be az OTP Alapkezelő. Az afrikai piacon a nyersanyag források kiaknázására és felhasználására specializálódott iparágak dominálnak, de ezeken kívül megtalálhatóak a pénzügyi, telekommunikációs, olaj-és gáziparban, valamint a fogyasztási szektorban működő vállalatok részvényei is.

 

„Az alap befektetési célpiacainak olyan országokat választottunk, melyek afrikai viszonylatban stabil politikai környezettel, működő tőkepiaccal és konzisztens GDP növekedéssel rendelkeznek: elsősorban a Dél-Afrikai Köztársaság, Nigéria, Marokkó, Egyiptom, Kenya a kiválasztott országok. Ezen országok nyitott gazdasággal rendelkeznek, melyek természeti erőforrásokban gazdagok és kedvező demográfiai jellemzőkkel bírnak.” – indokolja a választást Gáti László, az OTP Alapkezelő marketing és értékesítési igazgatója. „Az OTP Afrikai Részvény Alapot hosszú távra, legalább 5-7 éves befektetésre érdemes jegyezni, hiszen rövidtávon kockázatos eszközökből áll. Az afrikai piacok értékeltsége kedvező, a növekedési kilátások bíztatóak, így az ajánlott befektetési időtávon kiemelkedő teljesítményre számítunk.” – vélekedett a preferált befektetési időtávról Gáti László.

Honics István, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója is osztja fenti véleményt: „Afrikának minden adottsága megvan ahhoz, hogy a következő évtized egyik legjobb befektetési sikertörténetévé váljon. Az OTP Afrikai Részvény Alap megteremti a lehetőséget befektetőink számára, hogy részesedjenek ennek a dinamikusan fejlődő kontinensnek a gazdasági növekedéséből.”

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates