Marokkó a felelős a turizmus nemzetközi versenyében 2015-ben

wrta2015A felelős turizmus nemzetközi díjátadását (World Responsible Tourism Award) 2004 óta szervezik minden évben, hogy elismerjék a világon a felelős turizmusra vonatkozó legjobb kezdeményezéseket.

Ebben az évben, a világ minden tájáról közel 600 jelöltet fogadott és válogatott ki rendkívül gondosan egy, harminc nemzetközi szakemberből álló zsűri, amelynek tagjai egyetemi professzorokból, szakértőkből, konzulensekből és szakújságírókból voltak.
A jelenkezők közül mintegy kétszázan, köztük 3 Dél-marokkói vállalkozás,utóbbiak mindnyájan a Vidéki Turizmusfejlesztési Hálózat tagjai (RDTR), nevezetesen a Dar Daïf, Bab el Oued és az Atlas Kasbah már az elődöntőben vannak. A felelős turizmus műhely rendezvény során, amit a Turisztikai Minisztérium szervezett júniusban Marrakeshben, Mme Nada Roudies, a Turisztikai Minisztérium főtitkára a 2013-2015 közötti tartós turizmus Világpartnerség elnöknője örömmel üdvözölte a helyileg megvalósított kezdeményezéseket Marokkóban. Kijelentette : az a tény, hogy 3 marokkói vállalat elődöntős bizonyítja, hogy a Vision 2020 irányai, nevezetesen a tartósság tétjei, helyi szinten lendületet adtak a vállalkozóknak.
Egy további, még alaposabb vizsgálatot végeztek el, hogy megállapítsák a « felelős turizmus vezető válalatait » a világon – amint azt Justin Francis, a Resposible Travel igazgatója, a díj alapítója hangsúlyozta. 2015 augusztus 5-én 36 döntős cég nevét hozták nyilvánosságra, olyan tekintélyes nevekkel, mint a multi TUI. A lista mind a 12 kategóriából 3 nevet tartalmaz, akik számíthatnak a díjra.
A «Legjobb helyi értékteremtő szálló» kategóriájában az agadíri Atlas Kasbah ökoszállót választották ki.
A díjátadás Londonban lesz a felelős turizmus nemzetközi napján, 2015 november 4-én, a világ legnagyobb turisztikai találkozóján vagyis « World Travel Market » rendezvényén, ahol minden évben az ágazat több mint 50000 utazásszervezője találkozik.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates