CRANS MONTANA FORUM

2015. március 12-14 között kerül megrendezésre Marokkóban, Dakhla városában a CRANS MONTANA FORUM, melyet "Club de l'Afrique Atlantique" szervez, mely szervezet az üzleti világ, a politikai élet és az Afrika iránt elkötelezett kormányzati szervek döntéshozóiból áll, melynek célja a gazdasági és társadalmi fejlődés támogatása, különös tekintettel az afrikai kontinens atlanti partjainak országaira azzal, hogy a lehető legjobb lehetőséget biztosítsák számukra a fejlesztésekben és a regionális integrációban.

A fórum témája: Afrika és a Dél-Dél együttműködése.

A választott tematika kiválóan illeszkedik Marokkónak a Dél-Dél együttműködés érdekében történt elkötelezettségének keretébe, azért, hogy aktív szolidaritását fejezze ki a szub-szaharai Afrikával kapcsolatban.

A Dél-Dél együttműködés tökéletes kifejeződése látszik abban a számos látogatásban, amit a marokkói király tett Afrikában, s ez bizonyítja a Királyság feltétel nélküli akaratát, hogy részt vegyen a kontinens országainak gazdasági és társadalmi fejlesztésében, egy mindenki számára anyagi haszonnal járó partnerség keretében. Marokkó célul tűzte ki, hogy emberi arculatot és a szolidaritás eszméjét adja a Dél-Dél együttműködésnek, s ezzel megvalósítja a királyság állandó elkötelezettségét a béke és a fejlődés nemes ügyében, a dél országaival kapcsolatban.

A dakhlai Fórum részvevői, a saját területükön nemzetközi tekintélyű személyiségek, fontos témákról fognak vitázni, például „megerősíteni a gazdasági fejlődést Afrikában", „a természeti erőforrások felhasználásának irányítása Afrikában", „a távközlés és a TIC", „a nő Afrikában" továbbá „a jövő új vezetői".

A fórum honlapja, melyen a részletes program megtekinthető: www.cmf.ch

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates