Világszínvonalon az üzleti kultúráról Marokkóban

A muszlim országokban a vállalkozói kultúra támogatására indította el az Egyesült Államok kormánya a "Global Entrepreneurship Summit" konferenciasorozatot, melyet idén Marokkóban rendeztek meg.
VI. Mohamed, marokkói uralkodó 2013-as washingtoni látogatásának köszönhetően esett a választás az észak-afrikai országra. A király tárgyalt Barack Obamával a két ország stratégiai partnerségéről, valamint az energia- és élelmiszer-biztonság növelése iránti rabati elkötelezettségéről.
A konferencia megnyitóján több ország elnöke, nagyvállalatok vezérigazgatói, fiatal és női vállalkozók, egyetemi hallgatók és a nemzetközi pénzügyi élet több képviselője is jelen volt.
A "Harnessing the Power of Technology for Innovation and Entrepreneurship" nevű találkozón Joe Biden, az Egyesült Államok alelnöke vezette az amerikai delegációt, a politikus felszólalásában az innováció, az oktatás fontosságát hangsúlyozta. Biden kifejtette továbbá, hogy a konferencia kiváló eszköz a marokkói vállalkozások elindításához szükséges gazdasági és politikai légkör megteremtéséhez.
Több kezdeményezés is született a találkozón, a legfontosabb az Afrikai Innovációs Díj (Innovation Prize for Africa), mely kifejezetten az innovatív vállalkozások elindításához nyújt anyagi támogatást; valamint a Vállalkozások Afrikai Díja (African Awards for Entrepreneurship). Ezek alkalmasak lehetnek a marokkói KKV-k és strat-up kezdeményezések elindítására is.
A csúcstalálkozó sikerességét jelzi a 95 országból érkezett, csaknem 6800 vendég, az internet segítségével pedig több mint 22 millió embert értek el.
BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates