Marokkói-magyar üzleti találkozó Budapesten

Magyarország, Budapest – Népes marokkói delegáció látogatott Magyarországra háromnapos üzleti konferenciára a marokkói exportfejlesztési ügynökség, a Maroc Export szervezésében. A tárgyalások célja, hogy fellendítsék a két ország közötti export-import kapcsolatot, elsősorban a mezőgazdaság területén.

A 25 marokkói üzletemberből álló delegáció a Marokkói-Magyar Üzleti Tanáccsal szoros együttműködésben tervezi a jövőt, aminek első lépése, hogy a tanács egy logisztikai bázist bocsájtott a marokkói partnerek rendelkezésére.

 

A kétoldalú kapcsolatok fejlődését olykor abszurdnak tűnő akadályok hátráltatják. A marokkói paprika például egy svájci cég közvetítésével kerül hazánkba, ahogy a boltokban található marokkói áruk jó része spanyol, francia vagy olasz cégek nevei alatt érkeznek Magyarországra. Ezen szeretnénk mi most változtatni – nyilatkozta Balogh Sándor, a Marokkói-Magyar Üzleti Tanács elnöke.

Egy 1200 négyzetméteres logisztikai bázist bocsájtunk Dunaharaszti területén a marokkói üzletemberek rendelkezésére, hogy az áruikat elhozhassák, és innen meghódíthassák nemcsak a magyar, de a kelet-európai piacokat is – jelentette be Balogh Sándor, aki hozzátette, a kapcsolatok építésére szolgál a Magyar-Marokkói Kereskedelmi és Kulturális Központ is, amelyet március 15-én nyitottak Rabatban. Az üzleti konferencián számos magyar cég képviselteti magát.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates