Konkrét üzleti tervek Marokkóval

00000000ary-MoroccoMagyarország, Budapest –.Egy 1200 négyzetméteres logisztikai bázist bocsájtunk Dunaharaszti területén a marokkói üzletemberek rendelkezésére, hogy az áruikat elhozhassák, és innen meghódíthassák nemcsak a magyar, de a kelet-európai piacokat is – jelentette be Balogh Sándor, a Marokkói-Magyar Üzleti Tanács elnöke azon az üzleti konferencián, amelyen számos magyar cég képviseltette magát, egyebek között a CBA és a Mirelit Mirsa Zrt.

Cégünk elsősorban a magyar termékekre építkezik, ugyanakkor novembertől májusig nem tudjuk biztosítani magyar forrásból a szükséges mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt. Ekkor lépnek életbe azok a beszerzési források, lehetőségek, amelyeket például Marokkóban is látunk. Bízunk benne, hogy kétoldalú kereskedelmi kapcsolatot tudunk kiépíteni Marokkó jelentős zöldség-gyümölcs termesztőivel – mondta Fodor Attila, a CBA szóvivője.

 

Természetesen mindenki eladni szeretne, de az az igazi jó kapcsolat, ami kétoldalú. Úgy látom, hogy vannak olyan termékek, például a szamóca, ami Magyarországon nem olyan nagy területen terem, ami pedig terem, azt friss piacon értékesítik. Tehát a fagyasztott iparágnak nincs megfelelő alapanyaga, ellentétben Marokkóval, ahonnan lehet importálni – vázolta Dr. Losó József, az albertirsai Mirelite Mirsa Zrt. elnöke.

Larbi Bourabaa a Maroc Export főtitkára két okból is örül annak, hogy elmélyítik a marokkói-magyar kapcsolatokat. Amellett, hogy szeretnénk Magyarországgal kétoldalú, nyerő-nyerő kapcsolatokat kiépíteni, úgy tekintünk rá, mint egy kapura, ami megnyithatja az utat Kelet-Európa és Oroszország felé is. Természetesen Marokkó ugyanilyen kapu Magyarország számára Afrika felé, így mondhatjuk, hogy ezen a konferencián igazából a háromoldalú kapcsolatokat szeretnénk erősíteni – mondta bizakodva a marokkói főtitkár.

0000adsds1 1

1.H.E. Dr. Nourdine Benomar Marokkó nagykövete és Bethlen József a Magyar-Marokkói Üzleti Tanács elnöki tanácsadója
0000adsds1 2
2.A Magyar-Marokkói Üzleti Tanács társelnökei Balogh Sándor és Moulay Youssef Alaoui
0000adsds1 3
3.A marokkói üzletemberek egy csoportja
0000adsds1 4
4.Szabó Helga Magyar-Marokkói Üzleti Tanács elnökhelyettese
0000adsds1 5
5.A marokkói vendégek kötetlen beszélgetése
0000adsds1 6
6.Dr.Kozma György külgazdaságért felelős helyettes államtitkár (NGM) , Balogh Sándor az AHU elnöke és Larbi Bourabaa a Maroc Export főtitkára
0000adsds1 7
0000adsds1 8
8.A résztvevő marokkói és magyar üzletemberek bemutatkozása
BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates