Marokkói Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás

(SIAM– Salon Internationalde l'Agriculture du Maroc)

Meknes, 2013. április 24-28.

Nyolcadik alkalommal került megrendezésrea már hagyományosnak számító Marokkói Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás,melynek elnöke idén a marokkói kormányfő, Abdelilah Benkiranevolt. A Meknesben tartott ötnapos rendezvényena korábbi évekhez képest rekordszámú, 720.000 látogató, 1000 kiállító és 45ország vett részt.

A szervezők nagy büszkeséggel tekinteneka kiállítás eredményeire: számos hazai és külföldi miniszter, valamintküldöttség tette tiszteletét, továbbá 12 egyezmény született Marokkó ésnemzetközi partnerei illetve együttműködési szervezetek között, így például Belgium,Kongói Demokratikus Köztársaság, Portugália és Németország is szorosabbra fűztekapcsolatát Marokkóval.

 

Az esemény tiszteletbeli vendége Belgiumvolt, amely ország szövetségi és regionális szinten is képviseltette magát,valamint számos belgiumi gazdasági szereplő is részt vett a konferencián. A csütörtökiprogramot nagyrészt a belga-marokkói gazdasági, kereskedelmi és kutatási együttműködésfejlesztésének tematikája határozta meg.

A rendezvény minden napján előadások,kerekasztal-beszélgetések, viták sokasága gazdagította a programot, amelyeken amezőgazdaság égető és aktuális problémáiról esett szó, többek között afenntartható mezőgazdaságról, a víz és a megújuló energiaforrásokjelentőségéről, az élelmiszerlánc-biztonságról, a piaci térnyerés eszközeirőlvagy az egyes országok közötti kutatási együttműködési lehetőségekről.

Az esemény zárásaként árpilis 28-án,vasárnap Őfelsége VI. Mohammed király díszvacsorát adott a kiállítás valamennyirésztvevője tisztetére.

Forrás:

http://www.lesoir-echos.com/bilan-du-siam-2013/supplements/72081/

http://www.aujourdhui.ma/maroc-actualite/economie/siam-2013-l-edition-de-tous-les-records-102651.html

http://www.marocagriculture.com/sm-le-roi-offre-un-diner-en-lhonneur-des-participants-au-siam-2013.html

http://salon-agriculture.ma

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates