Marrakesi Nagydíj-most jön az ötödik

0000asdwqwewqsaMarokkó Marrakes – A marokkói Ifjúsági és Sport-, a Belügy-, a Turisztikai Minisztérium és a Turisztikai Hivatal a GPM (Grand Prix de Marrakech) vezetőivel együtt aláírta azt a szerződést, mely biztosítja az idén ötödik alkalommal elrajtoló verseny megrendezését a következő három évre.

A Moulay El Hassan ring az egyetlen afrikai, FIA által minősített, a világbajnoksági kitételeknek megfelelő helyszín. Idén a 2009-es év világszépe, Kaiane Aldorino indítja majd el a versenyt, amely királyi védnökség alatt áll. A Marrakesi Nagydíj ringje 4,7 km hosszú. Az egyhétvégés esemény szervezése éves szinten 2680 munkahelyet teremt, mintegy 500 millió televíziónéző követi (160 ország 75 csatornáján keresztül), és 220 millió dirham (majdnem 6 milliárd forint) kiadást jelent közvetlenül és a partnerek révén. A WTCC Marrakesi Nagydíj az ország legjelentősebb autós eseménye.

 

2013-ban előnyt élveznek a fiatalok. Az egész Moulay El Hassan Nemzetközi Autós Versenypályát ugyanis nekik szentelik. A fiatal érdeklődők (az esemény hivatalos honlapján történő online regisztráció után) bejárhatják valamennyi istállót. Lehetőségük lesz meglátogatni a pilótákat, sétálhatnak a Pit Lane-en, meglátogathatják a csapatok és konstruktőrök garázsait is, valamint végignézhetik a versenyt rajtkockákkal szemben található hivatalos lelátóról. Közülük egy szerencsés nyertes pedig 300 km/h-s sebességgel száguldva próbálhatja ki a Forma 1-es pályát.

Ezt a fajta autóversenyzést 2009-ben honosították meg Marokkóban. A projekt Aly Horma támogatásával és a Ménara Prefa csoport segítségével valósult meg. Utóbbi csoport építette a most felavatott városi pályát, a Moulay Hassan ringet. Az alapokat 2008-ban építették, akkor ez 160 millió dirhamba (4,3 milliárd forintba) került. Az esemény mögötti hatalmas gépezet működéséhez idén 43 millió dirhamra (1,2 milliárd forintra) volt szükség. A szervezők abban bíznak, hogy a beruházás 2014-től már profitot is fog termelni.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates