Magyar segítség a marokkói kajak-kenu fejlesztésében

0000000000000mdoascksasaoMagyarország, Budapest- Háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Magyar és a Marokkói Kajak-Kenu Szövetség, valamint a Nemzeti Sportközpontok vezetősége, elsősorban az észak-afrikai ország sportágfejlesztését tűzve ki célként.

Az ünnepélyes bejelentésen elhangzott, hogy a marokkói sportfejlesztési stratégia részeként - amelynek elkészítéséhez magyar szakembert hívtak segítségül Szántó Csaba személyében - magyar közreműködéssel, magyar cégek bevonásával épülhet fel Nador városa mellett egy vízisport-központ, amely később kiváló edzőtáborozási lehetőségeket biztosítana magyar sportolók számára is.
Vígh László kormánybiztos hozzátette: Magyarország részt vesz majd a felépítéssel kapcsolatos meghívásos zárt pályázaton.
A háromoldalú megállapodást Vígh László, el-Mámún Belabbász, a Marokkói Kajak-kenu Szövetség elnöke, valamint Vaskuti István, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai alelnöke, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség alelnöke írta alá.
Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, aki beszédében utalt rá, hogy a magyar olimpiai központokban elvégzett munka messze földön híres, és különösképpen a kajak-kenu vívott ki magának elismerést, amely 22 arany-, 29- ezüst- és 26 bronzérmet szerzett az ötkarikás játékokon. 
"A sport kapukat tud megnyitni a gazdaság és a nemzetközi együttműködés minden területén" - fogalmazott Szijjártó Péter, aki hozzátette: az afrikai jelenlét újraépítése és megerősítése is a cél ezzel a megállapodással.A rendezvényen részt vett a Marokkói-Magyar Üzleti Tanács (MMÜT) alelnöke Szabó Helga és Bethlen József.

 

 

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates