Marokkói szemmel Magyarországról (2.rész)

Magyarország, Budapest – Nagy rohanás volt ez a hét, de mindenre jutott idő. Tokaj és vidéke, balatoni borvidékek, Debrecen, Külügyminisztérium, találkozó a HITA vezetőivel. Szóval lesz miről írniuk a marokkói újságíróknak. Összefoglalónk első részében fotóriportunkat látták, most a BKIK Maghreb Szakmai Osztályán és a Nemzeti Külgazdasági Hivatalban tett látogatás eseményeit foglaljuk össze.

A látogatás fő célja az volt, hogy a marokkóiak jobban megismerjenek minket. Marokkó csaknem 30 milliós ország, Európa közelsége miatt turisztikai és gazdasági szempontból egyaránt kiemelt partnerré válhat számunkra.

A delegációt Kiss Zoltán alelnök, Szabó Helga az Észak-Afrikai /MAGHREB/ Gazdasági Kapcsolatok Fejlesztéséért szakmai osztály elnöke és Petz Gábor a nemzetközi osztály munkatársa fogadta. Kiss Zoltán tájékoztatta az újságírókat a BKIK működéséről, szerepéről a budapesti kkv szektor üzleti lehetőségeinek fejlesztésében, továbbá nemzetközi osztályainak megalakulásáról. (Kiemelten a 2011.júliusában megalakult Észak-Afrikai Gazdasági Kapcsolatok Fejlesztéséért szakmai osztályról). Szabó Helga ismertette a Rabati Kereskedelmi Kamara és a BKIK között 2011. október 21-én megkötött együttműködési megállapodását, beszámolt az észak-afrikai térséggel kapcsolatos eddig megrendezett konferenciákról: Marokkói napok, MAGHREB reneszánsz. Ezek a tanácskozások kiváló alkalmat biztosítottak a magyar kkv szektor szereplőinek és az észak-afrikai térségből érkezett vállalatvezetőknek a szakmai párbeszéd beindítására.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatalban (HITA) rendezett találkozón az újságírók bővíthették konkrét ismereteiket a magyarországi fejlesztési, befektetési lehetőségekről, átfogó képet kaptak a kapcsolatépítés fő irányairól. A nagy rohanásban azért jutott idő egy teázással egybekötött megbeszélésre Marokkó budapesti nagykövetségén is. Fotóink a HITA központjában és a nagykövetségen készültek.

2012-11-28 11.46.16

2012-11-28 13.53.50

2012-11-28 13.53.24

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates