Önként jelentkezőket vár a kirúgandók listájára a Maroc Telecom

Maroc_telecomMarokkó, Rabat – Leépítésbe kezd a legnagyobb marokkói telefonszolgáltató a Maroc Telecom. A munkavállalók számát 11 százalékkal csökkentenék.

Önkénteseket, felmondókat keresnek a Maroc Telecomnál. A cég 11 százalékkal akarja csökkenteni a dolgozói létszámot. Ez 1500-2000 főt jelent a több mint 13 ezer alkalmazottból. A céget 53 százalékban tulajdonló francia Vivendi hasonló leépítését kezdeményezett franciaországi telekommunikációs cégénél. az SFR-nél is. A leépítéssel 27 millió eurót takarítana meg a cég. A vezetők elsősorban a nyugdíjhoz közelálló munkavállalók önkéntes távozását remélik.

Egy elemező szerint az elbocsátási hullámot az magyarázza, hogy a marokkói telefonpiac eljutott arra az érettségi szintre, amikor már lehet a működési költségeken spórolni, hogy a részvényeseknek több jusson. Más vélemények viszont azt emelik ki, hogy a konkurencia miatt a Maroc Telecom eredményessége és növekedése lassulóban van, ezért szükséges a leépítés. A cég árbevétele 2,5 százalékkal esett vissza tavaly, a részvényesek pedig 15 százalékos nyereségcsökkenést voltak kénytelenek elkönyvelni.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates