Tüntetések Marokkó-szerte – buszon erőszakoltak meg egy lányt csoportosan

Marokkó-szerte tüntetéseket hirdettek tegnapra és mára. Az ellen tiltakoznak a résztvevők, hogy az országban lehetséges fényes nappal megerőszakolni egy nőt egy buszon.

Ma, vagyis szerdán Agadirban, Casablancában és Rabatban vonulnak az utcákra azok, akik megoldást követelnek az egyre gyakoribb szexuális erőszak problémájára Marokkóban. Az indulatokat az korbácsolta fel most még a szokásosnál is jobban, hogy három férfi egy buszon megerőszakolt egy lányt. Az erről készített videót a közösségi oldalakra is feltették. A képsorokon a három férfi letépi a ruhát a lányról, leszorítják az ülésre, aztán egyenként rávetik magukat. A többi utas közben röhög és buzdítja őket. A lány pedig könyörög, hogy hagyják békén.

Az esetet széles körben elítélték az észak-afrikai országban. Zahra al-Faiszawi aktivista szerint senki nem hallgathat erről a rettenetes incidensről. A szexuális erőszak ráadásul annyira általános lett az észak-afrikai országban, hogy szinte normának számít – mondja.

A videó nyomán tegnapig hat embert vettek őrizetbe. Az erőszakról készült képsorokat NEM mutatjuk, az egyik gyanúsított elfogását viszont igen.

Az aktivista azt mondja az Al Arabiya hírtelevíziónak, hogy naponta derül fény újabb és újabb botrányra. Szerinte itt az idő, hogy végre megbüntessék a zaklatókat, súlyosbítsák a büntetési tételeket és ezzel megvédjék a nőket. Az áldozatok zöme ma még hallgat, mert fél. A megbélyegzéstől és a bosszútól is.

http://www.globoport.hu/193045/tuntetesek-marokko-szerte-buszon-eroszakoltak-meg-egy-lanyt-csoportosan/

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates