Újra nemi erőszakkal vádolják Marokkó leghíresebb popsztárját

Az énekes már előzetes letartóztatásban van Franciaországban hasonló bűncselekmények miatt.

Nem alszunk azóta, hogy Szaad Lamzsaredet (Saad Lamjarred) letartóztatták – mondják a rajongók azon a videón, melyet egész Marokkóban terjesztenek. Az ország legnevesebb popénekesét múlt év októberében tartóztatták le Franciaországban, ahol egy fiatal nő azzal vádolta: brutálisan megerőszakolta őt egy párizsi luxusszállodában pár nappal a koncertje előtt. A 31 éves sztár természetesen tagad. Ügyvédje szerint nincs ügy. Most azonban egy másik fiatal nő állítja: vele is erőszakoskodott az énekes. A nő kettős állampolgár, és Marokkóban történt az eset, melynek során a sztár túllépte a határokat.

Lire la suite

Marokkó betiltotta az egész testet elfedő nikábot

A belügyminisztérium Rabatban megerősítette a hírt, melyet hivatalosan sehol sem jelentettek be.

Az egész testet elfedő nikáb Marokkóban egyáltalán nem megszokott viselet. Falun teljesen ismeretlen. A városokban is csak a szalafista családok nőtagjai hordják. Szaúd-Arábiában elterjedt ez a viselet, mely nem egyeztethető össze azzal a mérsékelt iszlámmal, melyet Marokkó követ. Marokkó királya a próféta leszármazottjának tekinti magát és igyekszik országát megóvni a vallási fanatizmustól.

Lire la suite

Marokkó egy magyar nő szemével

„Szerelem volt első látásra. De idővel rájöttem, Marokkó kétszínű. Sokat hazudott nekem...volt, hogy a fellegekbe repített, volt, hogy a mélybe taszított ez a rejtélyes, kiismerhetetlen, hallatlanul csábító és szeszélyes szerető."

Lire la suite

Marokkó ismét hivatalosan is Afrika része akar lenni

Az észak-afrikai királyság 32 év után hivatalosan is jelezte csatalakozási szándékát az Afrikai Unióhoz.

Üzenet formájában értesítette VI. Mohammed marokkói király az Afrikai Uniót, hogy országa ismét teljes jogú tagja szeretne lenni a szervezetnek.

Lire la suite

Marokkó bemutatkozott Magyarországon

A Marokkói Turisztikai Hivatal egy keleties hangulatú vacsora keretei között ismertette meg magyar újságírókkal az észak-afrikai ország sokszínű természeti, kulturális és gazdasági adottságait. Az eseményen jelen volt Marokkó magyarországi nagykövete, Nouredine Benomar és a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, Glázer Tamás is.

Lire la suite

Plus d'articles...

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates